pho_nudelsoppa

Pho

  • risnudlar
  • 300 g lammfilé eller lövbiff
  • 1-2 små färska chilipeppar
  • jordnötter, hackade
  • råa mungoböngroddar
  • 4 salladslökar, fint skurna
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • 1 liten morot, i tunna stavar
  • 5-6 myntablad
  • buljong av 1 liter vatten + 2 tärningar köttbuljong
  1. Koka risnudlarna, spola igenom med kallt vatten
  2. Förbered alla grönsaker och ställ fram i separata skålar på bordet
  3. Koka buljongen i några minuter med chili
  4. Lägg ner köttet precis innan servering och dra undan kastrullen från plattan

Lägg först i nudlar och grönsaker efter smak. Häll sedan på den varma buljongen med köttet. Toppa med koriander och jordnötter.

Från ”Kärlek, oliver och timjan” s 97