oxrullader

Mormors oxrullader

  • lövbiff (oxinnanlår)
  • sötstark senap
  • cornichons
  • salt, peppar
  • smör
  • rapsolja
  • grädde
  • morötter
  • gul lök
  • coca cola
  • tandpetare
  • idealmjöl, eller vanligt mjöl
  • grädde
  1. Lägg ut lövbiffarna. Dela dem i två om de är stora. Salta och peppra
  2. Bre på senap och lägg på en cornichon på varje biffdel. Rulla ihop och sätt i en tandpetare
  3. Bryn rullarna i smör och rapsolja på hög värme
  4. Lägg de brynta rullarna i en kastrull
  5. Häll i vatten i stekpannan och häll sedan skyn i kastrullen
  6. Stek gul lök i smör och häll i grytan
  7. Skiva morötter och lägg i grytan
  8. Häll på en 33 cl burk coca cola, svartpeppar och salt
  9. Låt det koka på svag värme ca 1 timme
  10. Ta upp rulladerna och ta ur tandpetarna
  11. Gör en redning på smör och mjöl i separat kastrull
  12. Sila buljongen ner i redningen (spara lök och morötter), koka minst 5 minuter och häll sedan i grädde
  13. Häll såsen över rulladerna och lägg tillbaka lök och morötter

Servera med kokt potatis och gele